På grund av rådande situation håller Museet endast öppet onsdag till fredag 11-16. För bokning av gruppbesök och övriga frågor, ring 0704-753 604        

 

Från en vision, en idé med en plan, till ett färdigt museum – nu behöver vi ert stöd!

Museet drivs med begränsade resurser av Stiftelsen Hobby och Leksaksmuseum. Flytten av mer än 30.000 leksaker från Spårvägshallarna på söder och att bygga upp museet på nytt kostade mycket pengar för den ideella stiftelsen som utan stadsbidrag driver museet.
Lokala sponsorer (se nedan!) har dock stött museet med material och andra bidrag.  Men Leksaksmuseet har inte det som vi nu skulle behöva ha. dvs 
ekonomiska resurser för marknadsföring och uthållighet under vintern 2019 och fram till sommaren.  Vi ber er därför att antingen stödja museet genom att besöka oss eller:

Vill ni stödja vårt unika snart 40-åriga museum får ni gärna bidra med en gåva via Swish 123 143 27 49, Bankgiro 569-6075. Märk inbetalningen ”Stöd Leksaksmuseet”. Vårt organisationsnummer: 802010-4876. Tack!

X

 

För museets fortlevnad har vi nu startat denna insamling. Mitt bidrag blir att jag fortsatt arbetar ideellt för att rädda ett museum som är en ”Jultomtens Verkstad” full med reflekterande idéhistoria. Leksakshistorien kommer inte att bli sig lik om inte detta fantastiska museum, får en chans att överleva tills verksamheten kommer i full gång. Små och stora bidrag, enskilda besök och familjebesök – allt är välkommet.

Fisksätra behöver museet. Nacka behöver museet. Stockholmsregionen behöver museet. Tack för att du läste så här långt!

Lyssna på oss från Radio P4: https://soundcloud.com/lg-nilsson/leksaksmuseet-sr-p4-stockholm

 

Vi tackar våra lokala sponsorer, som hjälpt oss att bygga Sveriges lekfullaste museum:

Bygg-Ole (www.byggole.se)

Bygg-Ole är vår just nu största sponsor som möjliggör att vi kan rusta upp montrar, bygga om och bygga till. Vi är stolta och glada över det lokala samarbetet.

Inntech (www.inntech.se)

Inntech kallar sig ”official signmaker”. De har utvecklat ett eget sortiment med exponeringslösningar för inom- och utomhusbruk. Inntech tar avstamp i ett antal ledord – figursytt, stormsäkrat, knivskarpt och närproducerat. Figursydda upplägg till sina kunder. Köld-, vind- och vattentåliga exponeringslösningar. Knivskarpt kvalitetstänk. Och all tillverkning sker i Sverige.

Thomas International (www.thomasinternational.net)

Utvecklar människor, team och organisationer i mer än 100 länder, med stöd av bedömningsinstrument, insikter och rekommenderade åtgärder.

Youth & care (www.youthandcare.se)

Youth and Care arbetar med olika boendeformer, daglig verksamhet, integration och arbetsmarknadsinsatser. Vårt grundläggande synsätt är att se hela människan och vi utgår från den enskildes förmåga och behov.

Flügger Färg (flugger färg nacka)

Samarbetet med Flügger Färg på Ektorpsvägen 2 i Nacka ger oss möjlighet att måla, slipa, lacka, olja och se till att våra fantastiska montrar från 40- och 50-talet blir ”som nya”.

Happies (www.happiesleksaker.se)

Happies gör oss happy. Hos leksaksbutikerna Happies i Orminge och Sjöstaden hittar du fina, finurliga och unika leksaker. Happies hjälper oss att inreda vår Lek & Läshörna – där besökande barn kommer att kunna ta en paus från museiföremålen och leka, klä ut sig och läsa en stund.

Skuru Golv (www.skurugolv.se)

Skuru Golvservice är ett familjeföretag som grundades 1980. Här finns allt inom kakel/klinkers/badrum och golv och mattor av alla de slag. Skuru Golv hjälper oss med golv och material till montrar och utställningsdelar.

Visual Act (www.visualact.se)

Visual Act är ett lokalt Nackaföretag, med hela världens som sitt arbetsfält. Därför presenterar de sig på engelska på sin hemsidan: Visual A.C.T. (Artistic Computer Technology) is a private corporation registered in Sweden. The company develops and manufactures advanced technology for the entertainment industry, including computerized control systems for all types of events and venues.

Gustavsbergs Glasmästeri (www.gustavsbergsglas.se)

Gustavsberg Glasmästeri AB är ett fullständigt glasmästeri som utför allt från vanlig fönsterreparation till att montera fasadpartier i aluminium och glas.Företaget startade 1960 av Sören o Ulla-Britt Nylander och drivs nu av sönerna Agne & Pontus samt 6 anställda.

Ohlssons (www.ohlssonstyger.se)

Här hittar du Klädtyger, Hemtextil, Gardiner, praktiska tillbehör och färdigsydda produkter! Finns i Sickla köpkvarter.

Vi har plats för fler sponsorer. Läs mer om våra sponsorerbjudanden här (klicka på länken och en ny sida kommer att öppnas – Sponsorerbjudande

Vill du vara med och bidra till museets skapande tar vi tacksamt emot både små och stora bidrag på:

Bankgiro: 569-6075 (märk inbetalningen ”Stöd!”)