Leksaksmuseet_logga
LEGO

Ny utställning - LEGO  oktober 2022 - februari 2023


De flesta barn och vuxna har lekt med lego, det är en finulig liten bit som kan sättas samman till i princip vad som helst. De små fyrlantiga bitarna har senan utvecklats till mer avancerade byggsataser med olika teman.

Vi välkomnar till en utställning om Lego och dess historia.  Vi får följa med på en resa i Legots värld och i utställningsrummet kan man prova på att bygga sina egna alster vid borden och senare kommer vi utlysa en lego-tävling. LEGO uppfanns av dansken och uppfinnaren Godtfred Kirk Christiansen och 1949 introducerades  de första plastklossarna under namnet Automatic Binding Bricks efter förebild av Kiddicrafts Self-locking Bricks men senare om till det mer danskklingande Lego Mursten.


För barn är lego bra att leka med eftersom barnen utvecklar sin finmotorik och samarbetsförmåga med andra barn. Problemlösningen och skaparglädje ger självförtroende.


Välkomna

Andra aktuella utställningar och arkiverade utställningar
Här hittar du våra aktuella utställningar som visas på museet just nu.

Våra samlarföreningar som är knutna til museet: Klicka på namnen för att få mer information.

Pokemon

Vi visar en mini-utställning pokemon föremål. Allt från figurer till spel och sammlarkort.

Privat utställare som drivet ett eget museum utanför uppsala.


Kontakt Pikaz 0708-84 54 33

instagram: pokemon_meetingpoint

Star Wars och PEZ

Se vår fantastiska sammling av PEZ-figurer och Starwars.

Figursamlande har varit ett av de största samlarområdena sedan 1800-talet. Då i form av tennsoldater och figurer. Nya samlarområden handlar också om figurer, men nu om bl.a. Superhjältar, Star Wars och PEZ-förpackningar. Leksaksmuseet visar under året upp en unik och stor samling med figurer och objekt från alla tre områdena. Nostalgi från slutet på 1920-talet och fram till idag.