Leksaksmuseet_logga
En värld i PIXLAR

Ny utställning - en värld i PIXLAR - 12 feb - 15 maj - förlängd till 29 maj!

Välkommen till vår nya utställning om spelkonsoler och bärbara spel. Att tv-spelen är numera finns  i var mans hem är inget man reflekterar över numera. Vem har inte suttit framför skärmen och förlorat sig in i en värld, där man vara den som vinner ett bilrace, räddar prinsessan  eller svingar sig mellan husen som en superhjälte

men det har varit en stor tävling mellan företagen att frambringa den bästa produkten för ändamålet och det har varit stenhård konkurans där viisa företag fick lägga sig.


Vi får följa med spelkonsolspelsens utvecklling från start till de mer moderna spelen. Udda fåglar som inte riktigt nådde ut på  marknaden. Visste ni att Matell kom ut med en spelkonsol som hette Intellvision? Eller att ordet Nintendo betyder "Lägg lyckan i himlens händer" på Japanska?Provspela Nintendo Entertainet System (NES) eller Wii-spelet och under kommande skollov kommer vi även att bygga PIXEL- figurer med plastpärlor.

Givetvis finns det gedigna samlare och entituaster även inom detta område, en av dem är pixelpappan

https://www.instagram.com/pixelpappan/

Speciellt tack till

@pixelpappan

Andra aktuella utställningar och arkiverade utställningar
Här hittar du våra aktuella utställningar som visas på museet just nu.

Våra samlarföreningar som är knutna til museet: Klicka på namnen för att få mer information.

Pokemon

Vi visar en mini-utställning pokemon föremål. Allt från figurer till spel och sammlarkort.

Privat utställare som drivet ett eget museum utanför uppsala.


Kontakt Pikaz 0708-84 54 33

instagram: pokemon_meetingpoint

Star Wars och PEZ

Se vår fantastiska sammling av PEZ-figurer och Starwars.

Figursamlande har varit ett av de största samlarområdena sedan 1800-talet. Då i form av tennsoldater och figurer. Nya samlarområden handlar också om figurer, men nu om bl.a. Superhjältar, Star Wars och PEZ-förpackningar. Leksaksmuseet visar under året upp en unik och stor samling med figurer och objekt från alla tre områdena. Nostalgi från slutet på 1920-talet och fram till idag.