På grund av rådande situation håller Museet endast öppet onsdag till fredag 11-16. För bokning av gruppbesök och övriga frågor, ring 0704-753 604

Tack var stöd från SIDA har vi under året kunnat genomföra en uppskattad skolaktivitet om de globala målen.

Tack vare stöd från SIDA har vi kunnat erbjuda en kostnadsfri aktivitet för alla skolor kring de globala målen. Dvs frågor som rör vår miljö och livskvalitet. Vi erbjöd alla lärare och pedagoger en handledning för förberedande diskussion i skolan och ett gratis gruppbesök för 6-12 åringar på Leksaksmuseet med en ”jakt efter miljöfaror”.

Kontakta Leksaksmuseet för mer information!

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR:

STAR WARS, SUPERHJÄLTAR OCH PEZ. Figursamlande har varit ett av de största samlarområdena sedan 1800-talet. Då i form av tennsoldater och figurer. Nya samlarområden handlar också om figurer, men nu om bl.a. Superhjältar, Star Wars och PEZ-förpackningar. Leksaksmuseet visar under året upp en unik och stor samling med figurer och objekt från alla tre områdena. Nostalgi från slutet på 1920-talet och fram till idag.

NYA PLANERADE AKTIVITETER 2019 OCH NYA UTSTÄLLNINGSDELAR:

• Nya Legoinstallationer tillsammans med Swebrick (www.swebrick.se)
  • Fortsatt utveckling av Sveriges mest spännande modelljärnvägsbygge tillsammans med Järnvägssällskapet (www.jarnvagssallskapet.se)
  • Med mera. Den här sidan kommer löpande att uppdateras med allt nytt!